Friss!

Pácin sokkal több, mint amit most mutat magából! – Interjú Czinke Csaba polgármesterjelölttel

Pácin életében nagy változásokat hoz majd a választás. A jelenlegi Polgármester Asszony, Gégény Zsuzsanna nem indul újra pozíciójáért, helyette négy új induló van.

Czinke Csaba, Dr. Csontos László, Aranyosi János és Kerekes Tihamér mérettetnek meg a holnapi Önkormányzati választásokon. Most Czinke Csabát kerestük fel, hogy mondja el terveit a jövőre nézve.

Miért indult el az Önkormányzati választásokon?

Pácini lakosként elkötelezett vagyok a községért, Pácinért. Már korábban is, két cikluson át, mint a képviselő testület tagja a község, a közösség érdekeit szolgálva tevékenykedtem. Jelenleg, mint a Sportegyesület vezetőjeként is ezt a célt szolgálom. A jövőben ezt, mint polgármester szeretném magasabb szintre emelni, ezért döntöttem úgy hogy indulok a választáson. Polgármesterként jóval tágabb mozgáskörben, felhasználva mind a társadalmi tevékenység során, mind pediglen a versenyszférában szerzett tapasztalataimat valamint a kiépített kapcsolatok révén szeretném a fejlődés útjára állítani a községet.

Mik a főbb programpontjai?

Fő célom a település fejlesztése, a turizmus fellendítése, a közösségi élet fellendítése. Ez előtt 15-20 éve Pácint úgy emlegették, mint a Bodrogköz Gyöngyszeme, de sajnos ezen, Gyöngyszem mára már kissé megkopott. Pácin sokkal több, mint amit most mutat magából! Szeretném, ha ezen Gyöngyszem ismét ragyogna, és büszke páciniak lehetnénk. Pácin számos gyönyörű épített és természeti adottságokkal rendelkezik. Reneszánsz kastély, a kastély övező Bárókert, horgászati és kikapcsolódási lehetőséget nyújtó Karcsa. Ki kell alakítani egy igényes, tiszta környezetet a strand területén, hogy aki szeretne, az fürödhessen a Karcsában. Tehát a lehetőség a kezünkben van, élni kell vele. Ezen kívül szeretném bővíteni, tovább fejleszteni a közmunkaprogramot. Páciniak ne a szomszéd településre járjanak át dolgozni! A közmunka is megbecsülendő, értékteremtő munka. Természetesen ebben a régióban a munkahelyteremtés a legfőbb kérdés, kihívás. Ezen kisebb, 10-15 főt foglalkoztató összeszerelő, válogató üzemeket kell érteni. E téren nem könnyű a helyzet, de igen is van realitása. Az elnéptelenedés megállítása érdekében fontos a fiatalság összefogása, jövőkép biztosítása részükre. Teret, lehetőséget kell adni számukra a közösség építésére, hagyományaik őrzésére.

Mit üzen a választóknak?

Tiszteljenek meg a bizalmukkal és tegyük közösen szebbé, jobbá, élhetőbbé Pácint. Hiszek a közösségben, a közösségnek ereje van, megtartó, építő és formáló ereje van. Egy, a kastély falán található idézettel zárom soraimat: „BÁTORSÁG AZ ISTENT FÉLNI, VESZEDELMES ELLENE ÉLNI.” 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel!