Friss!

Fiatalos váltásra készülnek Ricsén a választások során

Nagy változásokra készül Ricse község. A kampány alatt négy polgármester-jelölt lépett színre, Horváth Bettina, a legesélyesebb jelölt, Kaskó Barnabás Tamás, Dudás András és a jelenlegi polgármester Vécsi István.

A választások kapcsán megkerestük Horváth Bettinát a tősgyökeres ricsei fiatal hölgyet, aki remek fejlesztésekkel és tervekkel készül a község életében.

-Mik a legfontosabb céljai, ha megválasztják polgármesternek?

Legfontosabb célom, hogy békét teremtsek a faluban. Az itt lakók szívesen legyenek fogadva és látva minden rendezvényen és helyszínen. Olyan közösséget szeretnék építeni, ahol nem különböztetnek meg senkit, mindenki egyformán lesz támogatva, problémáikat diszkréten kezelik és segítik az illetékesek.

Legfontosabb céljaim közé tartozik még, hogy a falu turizmusát felvirágoztassam. Zukor Adolph emléke szerintem jelenleg még egy kiaknázatlan lehetőség, amit szeretnék felhasználni annak érdekében, hogy Ricse fejlődjön, és a hírneve gazdagodjon. Remek ötleteim vannak ezzel kapcsolatban.

Szeretném a közmunkaprogram megreformálását, mert a jelenlegi állapot a mostani közmunkásoknak sem jó. Elmondásaik alapján nagyon sok igazságtalanság éri őket.

Szívügyem még lehetőségeimhez mérten a falu szociális helyzetének javítása, a szegények és a lakhatási gondokkal küzdők segítése.

Fontos számomra a közbiztonság. A térfigyelő kamerák rendszeresen karban lesznek tartva és a helyi polgárőrség is kiemelt támogatásban fog működni.

-Milyen fejlesztéseket szeretne a legjobban?

A sok teendő közül a közúthálózat fejlesztése lesz az egyik legfontosabb feladatom. Ami még ettől is fontosabb, hogy új munkahelyeket szeretnék létrehozni, melynek tárgyalásait már el is kezdtem. Megválasztásom esetén azonnal belevágunk a munkálatokba és kezdetben 30 fővel indulna az új üzem, amit a megbeszéltek alapján később lehetőségünk lesz bővíteni és fejleszteni. Természetesen a jelenlegi munkahelyek is támogatásomat élvezik majd, de fontosnak tartom, hogy sokkal több lehetősége legyen az itt lakóknak és piacképes fizetésért dolgozhassanak.

-Mit gondol Ricse jelenlegi állapotáról?

Szeretném, ha Ricse egy szép, rendezett és modern község lenne, ahol az emberek jól érzik magukat. A közúthálózat állapota nagyon elhanyagolt, több olyan utca is van még Ricsén, ami nincs leaszfaltozva. A falut mindig tisztán, rendezetten szeretném látni, ezért oda fogok figyelni az utcákra, árkokra, vízelvezető csatornákra, valamint a parkok állapotára. Ricsén számos park épült az elmúlt évek során, de hiányosságokat fedeztem fel bennük, amiket pótolni szeretnék majd. Szeretnék szemeteseket is több helyre elhelyezni a faluban, mert a járókelők jelenleg az utcára dobják, valamint mások udvarára a szemetjüket. A parkokba több padot raknék, sőt tervezek okos padokat is hozni, amik lehetőséget adnak az ingyenes wi-fi használatra, valamint tölthetjük is rajta mobiltelefonunkat.

Céljaim közé tartozik, a közösségi terek létrehozása, mind gyerekek, mind felnőttek számára, hiszen jelenleg nincsenek klubok, szórakozóhelyek ahová összegyűlhetnek az emberek beszélgetni és barátkozni.

Egészségügyi szervezőként nagyon fontos számomra az, hogy Ricsén zökkenőmentesen és kiemelten jól működjön majd az egészségügyi ellátás. Jelenleg átszervezés alatt áll az egészségügy országos szinten, ezért majd az új rendszerhez alkalmazkodva fogok mindent biztosítani számukra, ami a megfelelő működéshez szükséges. Fontos számomra az egészségmegőrzés, ezért szeretnék prevenciós programokat szervezni, baba-mama klubot kialakítani, és gyógytorna programot indítani, hiszen ez az egyik legősibb gyógyítási forma, melyet a megelőzésben, a gyógyításban, valamint a rehabilitációban is egyaránt alkalmaznak. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel!