Friss!

Múlt vagy jövő? – Zalkod választ, 2024

Zalkodon, a kevesebb mint 200 fős faluban, két jelölt indul az idei Önkormányzati választásokon.

Papp Gizella, a település jelenlegi Polgármester Asszonya, 1990 óta áll a falu élén. Csupán egyetlen ciklust hagyott ki, 2006 és 2010 között, ugyanis akkor, Szendi István ülhetett a polgármesteri székbe.

Idén új kihívója akadt, Takács József személyében. Szerkesztőségünk interjút készített az induló polgármesterjelölttel.

Zalkod a szülőfalum, melynek sorsa sohasem volt közömbös a számomra. A rendszerváltás előtt megpecsételődött a zalkodi emberek sorsa. A magántulajdon elvétele, az erőszakos „kolhoz” típusú szövetkezetesítés már nem biztosította az ott élők megélhetését. Sokan az iparban kerestek munkát, amely először ingázóvá, majd pedig elvándorlóvá tette a lakosságot. Ezen negatív folyamatok a falu elnéptelenedését okozták. A rendszerváltás, de az azt követő évtizedek sem hoztak fordulatot a település lakossága számára. Ezért a falu „mélyrepülése” a népességfogyás területén még inkább folytatódott. Ez mára olyan tragikussá vált, hogy a teljes elnéptelenedés felé tartunk. Ennek a folyamatnak a megfordítására vállalkoztam, amikor elfogadtam a település jövőjéért aggódó emberek felkérését a polgármesteri pozícióra.” – válaszolta Takács József, arra a kérdésünkre, hogy miért indult el az Önkormányzati választásokon.

Dr. Dukai Miklós, Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Államtitkára és Takács József, Zalkod Polgármesterjelöltje.

Mik a legfontosabb célkitűzései?

Határozott elképzelésem van a település helyzetének javítására, melyet 44 pontos programomban foglaltam össze. A program legfontosabb célkitűzése a falu élhetővé tétele. Jelenleg nincs szociális gondozói hálózat, a falugondnoki szolgálat is csak névlegesen működik. Az orvosi ellátást is csak heti egy alkalommal 1 órában vehetik igénybe az emberek, tehát sok-sok gondunk van. Nincs bolt a településen, tehát az élet alapvető feltételei sem biztosítottak. Ezeket a problémákat azonnal meg kell oldanunk. A kultúra, a sport területén is azonnali lépéseket kell tenni, mert nincs biztonságos sportpálya a gyerekek számára, de nincs igazi közösségi ház sem ahol az emberek kulturális programokat tarthatnának. A település nagyon szép helyen fekszik. Hatalmas tájvédelmi területünk van, amely sok lehetőséget kínál a faluban élők számára. Ezen területnek köszönhetően a turizmus is jelen van a településen, amelyre a jövőben még nagyobb hangsúlyt kell fektetni. A programomban a turizmus és a vendéglátás fejlesztése képezi a település gazdasági helyzetének a megerősítését.

A választóknak üzenem, hogy szavazzanak a programomban meghirdetett változásra. Az emberekkel közösen elindítjuk Zalkodot egy jobb, egy élhetőbb jövő irányába.” – mondta Takács József polgármesterjelölt.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel!