Friss!

Így fejlődik a Bodrogköz a Fidesz vezetése alatt

Több százezer magyar emelkedett ki a szegénységből az elmúlt években, így van ez a Bodrogközben is. A Fidesz 14 éves kormányzása alatt harmadára csökkent a deprivációban élők aránya.

A KSH adatai szerint, míg 2012-ben 27,8% volt a deprivációban élők aránya, addig 2020-ra ez az érték 8,3%-ra csökkent. Nyolc év leforgása alatt 2,7 millió nélkülözőből 800 000 alatti személy maradt. A változás meghökkentő és nagyon bíztató.

A változás okai, hogy a reálbérek folyamatosan növekednek a 90-es évek óta illetve, hogy a foglalkoztatottság Európa szinten növekedik. A Fidesz programjában a kezdetektől elsőbbséget élvezett a foglalkoztatottság növekedése és 2010 után az utolsó helyről a 8.-ra került Magyarország az EU-ban. Ez idő alatt körülbelül 850 000-el dolgoznak többen és a leglátványosabb előrehaladás az ország keleti régióiban vannak.

A KSH kimutatásai szerint a legkiemelkedőbb környéken, 50%-al nőtt a dolgozó emberek száma, ez pedig nem más mint a ukrán-szlovák-magyar hármashatár közelében fekvő cigándi járás ami lényegében a Bodrogköz.

Ez a jelenség látványos változásokat hozott a Bodrogközben. Egyre kevesebben kényszerülnek közmunkára, a segédmunkások és napszámosok pedig akár 20 000 Ft-ot is megkereshetnek egy nap. A G7 cikkében több hiteles lakó is bemutatja életét a Bodrogközben, és elmondják, hogy közmunkásból, hogy lettek fejlődőképes pénzkereső emberek.

A Fidesz abban bízik, hogy a helyi lakosok közül is sokan látják ezt a fejlődést és ez visszaköszön majd a június 9-i szavazásokon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel!