Friss!

Nem kérnek az ukrán gabonából, tüntetésre hívják a bodrogközi gazdákat is Záhonyba

(Szeptemberi tüntetés)

Egy évvel hosszabbítaná meg az Európai Bizottság az Ukrajnából behozott termékek vámmentes behozatalát.

Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszervezetek Szövetségének elnöke, a Kossuth rádióban pénteken azt mondta: Mához egy hétre Záhonyban ott lesznek a gazdálkodók a traktorokkal! Úgy tűnik, hogy ezek valóban nem csak üres szavak, a záhonyi tüntetést már javában szervezik, a gazdák pedig nem tágítanak.

Vasárnap, szintén a Kossuth Rádióban, Nagy István agrárminiszter, örömét fejezte ki, hogy a magyar gazdák pénteken az ukrán–magyar határhoz vonulnak Záhonyba. A gazdák jelzik, hogy nem tűrik szó nélkül, hogy nem akar európai megoldás kerekedni, és nem akar az Európai Unió közös megoldást javasolni a problémákra.

(Szeptemberi tüntetés)
2023. szeptember 17 MTI/Balázs Attila

A Magosz oldalán az alábbi felhívás található:

Az Európai Bizottság minap előterjesztett intézkedése alapján újabb 1 évvel meghosszabbítanák az ukrán élelmiszerek korlátozás nélküli, teljesen szabad behozatalát. Az ellenőrizetlen minőségű, tiltott vegyszerekkel kezelt, GMO-s termékek ugyanis nem csak a fogyasztókra nézve jelenthetnek veszélyt, hanem az uniós mezőgazdaságra is. Ez ellen minden létező eszközzel, a leghatározottabban fellépnek a magyar gazdák!

Tiltakozásul az Európai Bizottság döntése ellen gazdademonstrációt szervezünk Záhonyba február 9-én (pénteken) 11 órára.

Hajrá magyar gazdák!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel!