Friss!

Generáció váltás Karcsán a polgármesteri székben?

Csoportülést tartott csütörtök délután a Fidesz karcsai alapszervezete. Az ülés előtt néhány órával Milinki László, Karcsa község polgármestere, Facebook posztjában jelezte a falu lakóinak, nem indul újra az önkormányzati választásokon.

„Idén 10 éve, hogy az Önök bizalmából Karcsa polgármestereként szolgálhatom településünket. Ennyi idő alatt számtalan fejlesztést, örömet, szomorúságot éltünk át együtt.” – kezdte közleményében a polgármester.

https://www.facebook.com/laszlo.milinki/posts/pfbid0Tb2hvsMsZzKngkSX6ZrdW9axoCpuUGpJp76L85TQVcKSHnzc5C1mzH4WhPtr63eYl

Milinki László 2010-től képviselőként, 2014-től pedig polgármesterként szolgálta Karcsa községét. Dr. Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Magyarország Kormánya mindig is kiállt a Polgármester úr és a falu mellett. Támogatásukkal Karcsa községe folyamatosan fejlődik és szépül. 

„Fontosnak tartom, hogy a következő polgármester is a Fideszhez kötődjön, hiszen így látom garantálva azt, hogy az általam elindított fejlődés nem fog megtorpanni, hanem újabb forrásokkal bővülhet Karcsa.” – olvasható a közleményben.

A polgármester büszkén képviselte a több mint 1500 lakosú falut, de be kellett látnia, az idő múlik, ő pedig nem kockáztatja meg korából adódóan, hogy a következő 5 évet kisebb lendülettel és energiával vigye végig. Így, családjával egyeztetve, meghozta döntését, miszerint nem indul újra a 2024-es önkormányzati választásokon.

Megkerestük a Fidesz karcsai csoport elnökét, aki készséggel nyilatkozott a Bodrogkoz.info-nak. Elmondta, hogy a jelölt kiválasztásánál fontos szerepet játszott, hogy értékrendje megegyezzen a szövetség keresztény polgári szemléletével és elkötelezetten, fiatalos lendülettel folytassa az elődje által megkezdett fejlesztő munkálatokat. Így esett a választás Dakos Csabára, akit tősgyökeres karcsai polgárként nem kell bemutatni a településen élőknek.

A csoportülés után, Dakos Csaba egy Facebook posztban köszönte meg Milinki László munkáját a községért. Dakos az elkövetkezendő időben igyekezni fog minél több lakossal találkozni, meghallgatni véleményüket, hogy együtt, közösen vitassák meg Karcsa jövőjét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel!