Magyar hagyományok megőrzése a Bodrogközben – III. Bodrogközi Fiatal Böllérverseny

Finom ételek, profi böllérek és fergeteges hangulat jellemezte a Karcsai Fiatalok Társasága Egyesület (KFT) által szervezett Böllérversenyt.

Az esemény fő szervezője és a KFT. elnöke, Ifj. Milinki László, lapunknak így nyilatkozott a versenyről:

„ A versenynek idén is nagy sikere volt. 9 csapat jelentkezett, ami több mint száz főt jelent. Szeretnénk jövőre, hogy ha ezeket a számokat megdupláznánk, illetve szeretnénk, hogyha ezt rendezvényteret kinőnénk és újat tudnánk keresni. A célunk nem csak a hagyományok ápolása, hanem az, hogy a Bodrogköz összes fiatal lakosa csatlakozzon hozzánk és jól érezze magát.”

Dr. Hörcsik Richárd, Abaúj-Zemplén vármegye képviselője és Milinki László Karcsa polgármestere is részt vett az eseményen. Jelenlétükkel nagyban emelték a verseny színvonalát. Az országgyűlési képviselő a nyitó beszédében elmondta, hogy nagy öröm számára, hogy idén harmadjára került megrendezésre a Bodrogközi Fiatal Böllérverseny, ami hagyományőrző és -teremtő.

A csapatokat három fős zsűri pontozta, név szerint: Herceg Attila – gasztro szakértő és borász, Klisovszki Róbert – dj,az esemény egyik szervezője és Horváth Szabolcs – szépségipari szakértő és tanácsadó.

A verseny célja a hagyományok teremtése és megőrzése mellett a határon túli barátságok ápolása is, Kocsis László egy videóinterjúban fejtette ki véleményét erről.

„A Magyarság megmaradása abban is áll, hogy mit örökítünk tovább a gyerekeinknek.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel!