Friss!

Hollywoodi hírességek a Bodrogközben

A Magyar Hollywood Tanács meghívásának tett eleget Cigánd polgármestere, amikor a napokban ellátogatott az Origo filmstúdióba.

A tanács fő célja és küldetése, hogy a magyar területen született vagy magyar felmenőkkel rendelkező hollywoodi magyar világhírességeket népszerűsítse minél szélesebb társadalmi körben. Így történt, hogy az Origo filmstúdió auláját díszítő térképre, Cigánd is felkerült.

Ennek apropója pedig nem más, mint, hogy Dave Gould (Guttmann Dezső) kétszeres Oscar díjas koreográfus Cigándon született. Ráadásul egy kerek évfordulót is ünnepelhetnek, hiszen a neves művész 125 éve látta meg a napvilágot.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0UdL7mgHHw9zq1G4u23eYeMf1Y5PBbrcZZPD79Fb3WST8bLJU99e3R5SAV2WQaSzyl&id=100087135207279

Magyarországon és a környező országok magyarlakta részein 50 olyan település található ahonnan híres, Hollywoodi sztárok származnak. Ebbe a körbe több Bodrogközi település is beletartozik, mint például Ricse és Nagykapos. Ezt pedig a város polgármestere egyfajta „genetikai csodának” nevezi, hiszen a környék gazdag volt a Magyarországról elszármazott Oscar díjas hírességek “kinevelésében”.

„Emelt fővel képviseltem városunkat, hiszen kétszeres Oscar díjas település lettünk egykor (1936-ban) Dave Gould által.” – írta Oláh Krisztián.

Cigándon Dave Goluld emlékét megőrizve, Április 28.-án, a Bodrogközi Múzeumportán, nagyszabású rendezvényt tartanak majd, ahová mindenkit nagy szeretettel várnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel!