Friss!

Királyhelmecre látogatott Peter Pellegrini, állótaps fogadta az államfőjelöltet

Peter Pellegrini a Szlovák Nemzeti Tanács elnöke, szerda este tiszteletét tette Királyhelmecen. A politikust baráti fogadtatás várta a városban.

A Magyar Szövetség meghívásának tett eleget Peter Pellegrini, amikor szerda este lakossági fórum keretében szólalt fel a város művelődésiházának nagy színpadán. Az esemény szervezői Gyimesi György, a Magyar szövetség alelnöke, és Pandy Péter, a párt Országos Tanácsának elnöke voltak.

A Szlovákiában élő magyar szavazók, teljes mellszélességgel kiállnak Pellegrini mellett, Gyimesi György pedig beszédében is megerősítette támogatását.

„A rossz nyelvek azt mondják, hogy Pellegrini nem tartja be a szavát. Én a parlamentben, ahol egy sorban ültünk, egyszer azt mondtam neki, hogy el kell jönnie meglátogatni bennünket Királyhelmecre. És ma itt van, ráadásul államfőjelöltként.” – mondta Gyimesi.

Peter Pelligrinit az elmúlt napokban Forró Krisztián, a Magyar szövetség elnöke, bisztosította támogatásáról és rajta kívül még Furik Csaba és Pál Attila elnökségi tagok is. Mondhatjuk így, hogy a magyarok a sajátjukra szavaznak.

A teltházas eseményen Pandy Péter is felszólalt, majd Pellegrini üdvözölte a résztvevőket. Peter Pellegrini beszédében elmondta:

„Nagyon örülök annak, hogy a szlovákok és a magyarok, de Szlovákia és Magyarország is, a béke pártján van.  Le kell állítani a vérontást! Nem támogatjuk a fegyverszállítást, azt pedig végkép nem, hogy katonákat küldjünk Ukrajnába. Soha nem engedjük meg, hogy szlovák vagy magyar férfiak harcoljanak Ukrajnában. A magyarokat és a szlovákokat több évszázados hagyomány köti össze. Harcolnunk kell az értékeinkért, nem hagyhatjuk, hogy a modern kor feleméssze azt. Kiállok azért, hogy a régiókban élő emberek is egyenlő esélyekkel rendelkezzenek. Biztosítani kell az egyenlő egészségügyi ellátást. Az utakat és szennyvízhálózatokat építését korszerűsíteni kell. Illetve a digitális fejlesztéseket is biztosítani kell a fiatalok számára, hogy ne kelljen elhagyniuk városaikat és helyben is érvényesülni tudjanak!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel!