Friss!

„Szlovákia, a józan ész és a szlovákiai magyarság győzött egyszerre” – Reagált Pandy Péter facebook oldalán Pellegrini diadalmára.

A Magyar Szövetség országos tanácsának elnöke 3 pontban támasztotta alá véleményét, amelyek így hangzanak:

1.      „Júniustól a kormány és a köztársasági elnök nem egymás ellen fog dolgozni. Ezzel megszűnik a feszültség és létrejön egy olyan állapot, amikor ténylegesen az országgal, a lakosok érdekeivel lehet foglalkozni. Megnőtt a kormány ereje, sikeresebben tud ellenállni a kívülről érkező fenyegetéseknek, nemzetközi nyomásoknak. A mai naptól Szlovákia erősebb lett.

2.      A mai, krízisekkel teli világban Szlovákia egyértelműen üzent a világnak: Háború helyett a béke, az ukrán gazda helyett a szlovák, Brüsszel helyett Pozsony, Washington helyett Dunaszerdahely, Királyhelmec, de még az Ung vidék legkisebb falva is fontosabb!

3.      A sokszor lenézett, elhallgatott, megnémított szlovákiai magyarság újra bizonyított. Bizonyította, hogy egységes. Bizonyította, hogy komolyan kell venni. Bizonyította, hogy a régi sérelmeket nem felejti, de a biztonságért, az értelmes célokért, a közös jövőért képes azokat nagyvonalúan félretenni. Bizonyította, hogy velünk csak győzni lehet, mert együtt erősebbek vagyunk!”

https://www.facebook.com/pandypeterjudr/posts/pfbid02CFD8cGqegPQeK5Tbpn2gyQtR9wxUonaBqNfNPAq9xjfqYPDDWz7n5FPfKiPENs1ul

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, Gyimesi György és Pandy Péter meghívására Királyhelmecen kampányolt Peter Pellegrini a magyarok szavazataiért. Akkor a most megválasztott köztársasági elnök megígérte, hogy ajtaja mindig nyitva lesz a magyarok előtt.

Később a Magyar Szövetség elnöksége nyilatkozatot adott ki, amelyben felhívták Szlovákia magyar lakosságát, hogy Peter Pellegrinit támogassák szavazatukkal a választás második fordulójában.

Habár Pataky Károly és Mózes Szabolcs aláírását hiába kerestük a nyilatkozaton, a magyarok nagy többségben értettek egyet a Magyar Szövetség elnökségével. A magyarlakta vidékeken, így a Bodrogközben is 70% közeli eredményt ért el Peter Pellegrini, ami elegendő volt ahhoz, hogy Kassa és Pozsony által támogatott, az első fordulóban győztes Ivan Korcok végül alulmaradjon.  

„Látva a magyarlakta vidékek elsöprő eredményeit, én is hálásan köszönöm, hogy ennyien elmentek szavazni. A Magyar Szövetség egyik vezetőjeként azon leszek, hogy ezt az eredményt elnök úr sose felejtse el.

Bízom benne, hogy ma este egy új időszak kezdődött. Mi megmutattuk, hogy rajtunk nem múlik..” – Zárta bejegyzését Pandy Péter.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel!