Friss!

Új indulók a Bodrogköz legrégebbi településén – Interjú Dakos Csaba, polgármesterjelölttel

Amint arról már korábban beszámoltunk, Milinki László, Karcsa község polgármestere, Facebook posztjában jelezte a falu lakóinak, nem indul újra az önkormányzati választásokon.

Két új induló Karcsán

A valasztas.hu oldalán megtekinthető, hogy Dakos Csaba és Sipos István, a jelenlegi alpolgármester, mérettetnek meg az idei Önkormányzati választásokon, mint polgármesterjelöltek. Felkerestük Dakos Csabát, hogy nyilatkozzon nekünk egy interjú erejéig.

Mikor döntött úgy, hogy elindul az Önkormányzati választásokon?

2019-ben indultam először a választásokon. Már ekkor is csupán 4% különbséggel kaptam kevesebb szavazatot az akkor kormánypárt színeiben induló jelölttől! A lakosokat meghallgatva jutottam arra a döntésre, hogy újra elindulok. Ebben tovább erősített a kormánypárt megkeresése és támogatása. Továbbá tapasztaltam, hogy a településünk fejlődése szinte megrekedt. Sok a be nem fejezett projekt és sok minden el sem készült.

Mik a legkiemelkedőbb céljai a Községgel kapcsolatban?

Több mint 21 éve Belügyminisztériumi dolgozó vagyok, jelenleg is vezető beosztásban. Esküm szerint szolgálom és segítem az embereket. Mindig a karcsai és a bodrogközi lakosok biztonságát tartottam szem előtt! A közbiztonsági helyzet Karcsán jó, azonban a létbiztonság nem annyira. A mezőgazdasági vállalkozókon és az államon kívül szinte nincs munkáltató a térségben! Piaci alapon működő munkahelyek létrehozása számomra az egyik kiemelkedő cél! Én a Bodrogköz egységében hiszek! Hiszem azt, hogy egységben gondolkozva, egymás támogatásával, egységes bodrogközi fejlesztési tervekkel juthatunk előrébb! Csak, hogy néhány példát említsek: az úthálózatok felújítása, idegenforgalom fellendítése. A lakosságot jelenleg a 381-es főút rossz állapota zavarja és a napi 200-250 kamion, ami áthalad a településen. Sokan közlekednek ezen az útszakaszon, munkába, kórházba és különböző ügyintézés céljából. Az aktuális helyzet tarthatatlan, ezért a probléma megoldása miatt, személyesen kerestem meg a közlekedési miniszter Urat!

A települések vezetőivel jó kapcsolatban vagyok, sokukkal baráti viszonyt ápolok. Egységben, összefogással kell dolgoznunk, hogy fejlődő pályára tudjuk állítani és vissza tudjuk hozni a Bodrogköz nyugodt és kiegyensúlyozott életét.

Karcsán nagyon fontos, hogy megszűnjön a kétpólusú gondolkodás. Kis közösség vagyunk, össze kell tartanunk, attól függetlenül, hogy ki milyen politikai nézeteket vall, vagy ki mellett szimpatizál. Gyűlöletből még nem épült semmi! Gyarapodás legyen, ne marakodás!

Mit üzen a választóknak?

Arra kérek minden szavazásra jogosultat, hogy jöjjön el szavazni vasárnap. Olyan jelöltekre szavazzanak, akik az önkormányzat döntéshozatalában, érdemben és szakmaian tudnak részt venni, valamint a lakosságot önzetlenül és tiszta szívvel tudják képviselni! Az elhalasztott lehetőségeket nem tudja visszaadni senki, ahogy az elvesztegetett időt sem! Békével, tisztességgel, alázattal és felelősséggel dolgozzunk együtt Karcsáért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel!