Friss!

Megkezdődött a karcsa és karos közötti útszakasz felújítása

Dr. Hörcsik Richárd és Peiker Tamás

Dr. Hörcsik Richárd, országgyűlési képviselő azzal kezdte a hétfő délutáni sajtótájékoztatót, hogy szimpátiáját fejezte ki a tüntető lakosok felé.

Nagy port kavart a napokban Karcsa és Karos lakosainak Facebook posztja, miszerint egy félpályás útlezárás talán megoldás lehet arra, hogy hangjukat hallassák az útviszonyok miatt. Ezen a szakaszon ugyanis megszámlálhatatlan mennyiségű, mély és veszélyes kátyú található. A károk fő okozói az arra járó kamionosok, akik szabálytalanul lépnek be a térségbe.

A rendőrség folyamatosan ellenőrzi az arra járó hatalmas járműveket, illetve nagy mennyiségű büntetést is kiszabnak rájuk, ez azonban hatástalannak bizonyult. A problémára azonban azonnali megoldás kell, ezért tartott sajtótájékoztatót, Dr. Hörcsik Richárd, országgyűlési képviselő a karcsai Polgármesteri Hivatalban, ahová meghívást kapott Peiker Tamás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. B-A-Z Vármegyei igazgatója.

Peiker elmondta: A 381-es számú főúton Karos és Karcsa közötti szakasz tönkremenetele most nagyon felgyorsult ebben a téli időszakban. Kollégáim minden nap kint vannak és ideiglenes jelleggel kátyúzásokat végeznek. Ha ezzel kész vannak, 1-2 héten belül finisherrel a leghosszabb szakaszokat megfogják javítani.

Milinki László, Karcsa település polgármestere elmondta, hogy a lakosok gyakran fordulnak hozzá a kátyúk okozta károk miatt. Azonnali megoldásként a lyukakat elkezdték beaszfaltozni és egy-két héten belül a legrosszabb útszakaszokat teljesen megfogják újítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel!