Friss!

A  Bodrogközi gazdák is kivonultak a MAGOSZ által rendezett tüntetésen 

A MAGOSZ és a NAK szervezett gazdatüntetést az ukrán-magyar határra ma délelőtt. A szervezett tiltakozó akció 11 órakor kezdődött és 14 órakor ért véget

Lapunk már kora délelőtt kapott fotókat az eseményről. Több száz méter hosszúságban haladtak a traktorok és a különféle mezőgazdasági erőgépek, illetve autók a 4-es főút mentén. A tömeg különböző feliratú táblákkal érkezett a helyszínre, nemtetszésüket fejezve ki az ukrán gabona behozatala miatt. A táblákon többek között a “Gazdák nélkül nincs jövő!” és „Stop az ukrán gabonának!” feliratok voltak olvashatóak.

A záhonyi tüntetés hivatalos részét Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vármegyei elnöke nyitotta meg, és elmondta, az ellenőrizetlen minőségű, tiltott vegyszerekkel kezelt, GMO-s termékek nem csak a fogyasztókra nézve jelenthetnek veszélyt, hanem az uniós mezőgazdaságra is. “Ez ellen minden létező eszközzel, a leghatározottabban fellépnek a magyar gazdák” – mondta.

A helyszínen a Bodrogközi gazdák is részt vettek, szlovák és magyar oldalról egyaránt. Dr. Pandy Péter Kassa megyei képviselő, a Magyar Szövetség OT elnöke a tüntetésről így nyilatkozott: “ Részemről jó volt látni, hogy Felvidékről és Erdélyből is itt voltak az emberek, hogy támogassák a magyar gazdákat, mert ez közös ügyünk. Személy szerint fontosnak tartom, hogy kiálljunk az érdekeink mellett. Akkor van értelme az európai uniónak, ha mindenki érdekét egyformán képviselik. Ukrajnával szemben is szolidaritást érzünk, de az nem lehetséges, hogy  a saját létbiztonságunkat veszélyeztessük és tönkre tegyük a saját gazdaságunkat. Nem az EU ellen, nem Ukrajna ellen tiltakozunk ma, hanem magunkért.”

A színpadon beszédet mondott még Jakab István, a MAGOSZ elnöke és Dr. Tilki Attila is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel!