Friss!

Gazdasági lavinát indíthat el a Honfoglalás ikonikus települése

Karos, az alig 500 fős bodrogközi falu a mai napon úgy döntött, hogy 2024. január 1-től 0,2 százalékra csökkenti az addigi 2% helyett az iparűzési adót.

Dakos János, a település polgármestere elmondta, hogy a község az ország leghátrányosabb helyzetű járásában fekszik, az éves adóbevétele néhány százezer forint, az embereknek helyben alig van munkalehetőségük. Az öregedő lakosság miatt egyre több az üres ingatlan, az önkormányzat is több használaton kívüli épülettel rendelkezik. A falu nagyon nehéz anyagi helyzettel küzd évek óta, egyedül Magyarország Kormánya által nyújtott, ún. „REKI” támogatásból tudják kifizetni az alapvető rezsijüket, mint pl. a közvilágítást.

„Mit tegyünk? Nézzük tovább, ahogy elfogyunk, vagy próbáljunk olyat, amit még soha? Mi a vesztenivalónk?” – Kérdezte a polgármester.

A leggazdagabb honfoglaláskori leletekkel rendelkező település képviselőtestülete a mai napon egyhangúlag az innováció oldalára állt, amikor megszavazta az iparűzési adó csökkentését.

„Karos történelme, az olcsó ingatlanárak, a kiépített infrastruktúra, a lokáció miatt az uniós források esetében kapható maximális pontszámok, a helyi munkaerő és az extrém alacsony iparűzési adó talán elég vonzó csomag lesz több olyan vállalkozásnak is, akik számára fontos a múlt és a jövő.” – mondta Dakos János polgármester.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel!