Friss!

Hat polgármesterjelölt indul a kevesebb, mint 1200 lakosú Vajdácskán – Választás a Bodrogközben

Hat jelölt indul a kevesebb, mint 1200 lakosú Vajdácskán. Az indulók között szerepel a jelenlegi polgármester, de akadnak új jelentkezők is.

Ajtai Gábor, a község jelenlegi polgármestere, 2014 óta vezeti a falut és továbbra is szeretné megtartani pozícióját. A jelöltek között van még Iski Györgyné, aki 1990-től 1994-ig, illetve 1998-tól 2006-ig tölthetett be tisztséget Vajdácskán. Indulók még, Szakál Mihály, Szekeres András, Horvát Richárd és Kascsák János is a valasztas.hu információi szerint.

Szerkesztőségünk egy rövid interjúra invitálta Kascsák Jánost, aki készségesen válaszolt kérdéseinkre.

Mi motiválta önt arra, hogy polgármesterjelöltnek induljon?

Már a dédszüleim is Vajdácskán éltek és én is itt élek a családommal. Közel 40 éve itt vagyok vállalkozó. Vendéglátással foglalkozom, fontos számomra, hogy az emberek, a vendégeink elégedettek legyenek. Meglátásom szerint községünk, amit a ”Bodrogköz bejáratának” is tekintenek, sokkal nagyobb lehetőségeket rejt magában, mint ami eddig kihasználva volt.

Mik a főbb céljai a faluban?

Elsősorban, ahhoz, hogy községünk fejlődjön, elengedhetetlen, hogy egy megfelelő szennyvízhálózat kiépüljön. Ez az egyik alapja a fenntartásnak a gazdaság bővülésének, és további fejlődésnek. Ez ad nagyobb biztosítékot arra, hogy az elvándorlást megállítsuk.

A mai modern világban a gazdasági bűnözés megelőzéséhez elengedhetetlen a kamerarendszer felszerelése és a Polgárőrség újra szervezése. Ez fontos ahhoz, hogy az itt élő lakosok biztonságban érezzék magukat és vagyonukat.

A közkonyha működését is szeretném megreformálni, 40 éves szakmai tapasztalatommal úgy látom, hogy sokkal több lehetőség van ebben a szolgáltatásban. Megválasztásom esetén gondoskodni fogok arról, hogy minden rászoruló lakos részesüljön ebből.

Én az időseknek, fiataloknak és családoknak egyaránt szeretnék új lehetőségeket biztosítani Vajdácskán. Fontos, hogy a most felnövő generációkat maradásra bírjuk, az idősebb generációval pedig tisztelettel bánjunk, úgy ahogyan azt megérdemlik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel!